TEAM VAN VRIJWILLIGERS SINDS 1995

De eerste editie van Vaasaqua werd georganiseerd op Hemelvaartsdag 1995. In dat jaar zocht het bestuur van Buitenbad ‘De Koekoek’ naar een vorm van extra inkomsten voor het Vaassense buitenbad. Daarom werden een aantal mensen bij elkaar gebracht om te brainstormen over het organiseren van een evenement dat iets geld zou opleveren voor het buitenbad.

Deze eerste editie van Vaasaqua was klein van opzet maar beloofde veel goeds voor de toekomst. Nu ruim 20 jaar later is het evenement uitgegroeid tot één van de grootste ééndaagse evenementen van Gelderland en staat het evenement al in de top 10 van landelijke ééndaagse evenementen.

De boekenmarkt heeft inmiddels onder de echte boekenmarktbezoeker een vaste plek in zijn agenda. De inwoners in de regio rond Vaassen, van Zwolle tot Apeldoorn en van Harderwijk tot Deventer weten dat er op Hemelvaartsdag in Vaassen een evenement is waar men niet omheen kan.

Het huidige bestuur van Vaasaqua bestaat uit:

Tjeert Jan Bosman, Arjan van Triest, Ingrid van Essen,  Geert Schoemaker, Anne-Marie Ankersmit, Wico Ankersmit, Gert Leskens, Jeroen Stegeman, Marleen Schoemaker en William Berkhoff (ontbreekt op foto).