Op 30 mei aanstaande zal Vaassen op hemelvaartsdag al weer voor de 25e keer worden overgenomen door Vaasaqua. En dit jaar belooft de jubileumeditie nog groter en spectaculairder te worden dan de afgelopen jaren. Gelukkig zijn ook dit jaar weer veel sponsoren gevonden die het evenement willen ondersteunen, en veel van de vaste sponsoren zijn bereid gevonden deze feesteditie nog iets extra’s te doen. En dat is dan ook terug te zien in het programma met nog meer artiesten en vermaak.

Speciale gast dit jaar is Hein Mighelbrink van de Spitfires die op het marktplein zowel in de middag maar ook in de avond oude tijden zal doen herleven met de beste hits van de Spitfires. De avond van Vaasaqua kent daarnaast De Perfect Showband, DJ Laurens en nog een heel grote verrassing. Maar de avond van Vaasaqua wordt nog mooier doordat de organisatie een grote lasershow heeft geboekt. Overdag is er ook veel muziek op het dorp. Zo begint ook dit jaar Vaasaqua met het Vaassens Fanfare Corps die wordt opgevolgd door het Ierse volkskoor Doetmeas. De middag is onder andere voor The Euros en The Spitfires, maar ook zullen er meer dan anders verschillende dweilorkesten optreden.

Ook dit jaar zal het Stillewagt Koeltechniek kinderplein weer een speelparadijs worden voor alle kinderen, met onder andere Theater Fiets en natuurlijk waanzinnige springkastelen. Ook zullen over het gehele evenement diverse straatartiesten hun opwachting maken, waaronder één van Nederlands beste straatartiesten Frans Custers.

Komt u dit jaar met de auto. Parkeer dan uw auto op het Eekterveld en laat u met één van de bijzondere oldtimerbussen van de stichting Veteraan Autobussen naar het hartje van het evenement vervoeren. Uiteraard staan er in het dorp weer ruim 300 kramen met boeken, braderie en kunstmarkt waarbij ook dit jaar Kasteel de Cannenburgh weer is opgenomen in het evenemententerrein.

Wat daarnaast de 25e Vaasaqua ook bijzonder maakt is dat er op de woensdagavond voor Vaasaqua al een grote pop/kennisquiz voor teams wordt georganiseerd op het marktplein waarmee heel mooie prijzen te winnen zijn waaronder een hele week met je team naar een 6 persoons vakantiehuis op Campotel Bad Rothenfelde in het Teutoburger Wald. Het bestuur van Vaasqua is nog met de laatste voorbereidingen bezig en hoopt met nog te zoeken sponsoren nog meer te kunnen bieden, maar kijkt al weer enorm uit naar dit grote feest voor jong en oud. Zet hem dus alvast in de agenda. Dit jaar mag u Vaasaqua zeker niet missen.